Zdravlje

ZA 1 DAN NESTAO MI JE BOL U KOLJENIMA I ZGLOBOVIMA: Otkriven lijek koji možete sami napraviti!

Mada se uglavnom ovo pojavljuje kada ostarite, usljed starenja ligamenata i zglobova  to se svakako može pripisati veoma lošem držanju ili čestom nošenju neudobne obuće.

Ipak, srećom, za sve to imamo jedan veoma efikasan i sasvim prirodan lijek, koji vam itekako može da pomogne da izliječite tu bol, bez obzira koji je uzrok. Ovaj recept koji ćemo vam danas predstaviti u sebi ima sastojke koji su bogati bromalainom, silicijumom, magnezijumom i vitaminom C, koji ne samo da smiruje bolna koljena i zglobov, već i jača ligamente i tetive.

Za ovaj recept vam treba:

– jedna šoljica vode
– jdna šoljica ovsenih pahuljica
– jedna šoljica soka od svježe narandže
– dvije šoljice kokica ananasa
– jedna kašičica cimeta
– pola šoljice drobljenih badema i na kraju
– malo meda

Priprema je slijedeća:

Ubacite pahuljice u jednu šerpu sa vodom i pustite da se lagano kuhaju na nekoliko minuta, pa potom ostavite da se lijepo ohladi. Kada se ohlade dodajte ih u blender i pomiješajte sa cimetom, bademima i ananasom. Možete dodati i malo soka od narandže ako želite da poboljšate ukus. Sve to dobro izmješajte i onda dodajte onoliko vode koliko želite kako bi ste dobili željenu gustoću.

Ovu dobivenu smjesu potrebno je konzumirati svaki dan i bolovi će garantovano nestati. Vaši zglobovi, ligamenti i tetive će da postanu još jače i osjetit ćete olakšanje jako brzo.

Obavezno obratite pažnju da smjesu konzumirate svaki dan bez preskakanja, jer će vam to pored svega popraviti i opšte zdravlje, obzirom da u sebi ima zaista veoma hranjive sastojke. Naravno, ananans i narandže koje stavljate moraju biti svježi, pa tako izbjegavajte konzervirano ili iz tetrapaka.