Nakon što je prošle sedmice potvrdio da će se odreći kraljevskog života i da će od sada raditi na svojoj finansijskoj neovisnosti te živjeti na granici između Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, trenutno su oslobođeni svih kraljevskih dužnosti i dolaze sada u priliku da postanu globalna medijska atrakcija.

Treba li reći da je njihov zvanični profil na Instagramu prebacio 10 miliona pratilaca. “Svog sam brata cijeli život podržavao, ali dosta je toga više. Sada smo postali dva odvojena svijeta i veoma sam tužan zbog toga. Nadam se stvarno da će dan doći kada ćemo Harry i ja opet igrati u istom timu, kada ćemo imati isto mišljenje.” prokomentarisao je princ William.

“Ova neviđena skandalozna kriza mora da se riješi u naredna 72 sata.” saopštila je kraljica Elizabeta II, a kako doznajemo, izvori iz kraljevske palate su za Reuters potvrdili da su trenutno u pregovorima i da oni napreduju za sada i da u njima trenutno sudjeluju predstavnici kandaske i britanske vlade.

Nakon što su pojedini britanski mediji u subotu pisali o reakciji kraljice Elizabete II kada je saznala za odsustvo svog mlađeg unuka i njegove žene, svi su mogli vidjeti njen zgrćeni izraz lica (pored silnih bora).

U javnosti se pojavila da bi demonstrirala da njihov život i dalje teče u perfektnom redu, dok istovremeno službenici dvora idalje traže adekvatnu strategiju koja bi mogla okončati nesuglasice unutar porodice.

Magazin Observer piše da Sir Mark Sedwill, inače sekretar vlade, učestvuje u pregovorima sa službenicima iz Buckinghamske palače, trenutne rezidencije princa Charlesa, te vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Ostatak ovog teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo