Novo

Vučić spustio nos, i JAVNO PRIZNAO: Ispali smo idioti, SVE JE MOGLO BITI DRUGAČIJE!

Tokom jučerašnjeg dana je aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao sastanak s zvaničnicima Republike Srpske Željkom Cvijanović i Miloradom Dodikom. To je uvijek jako zanimljiv sastanak, jer je dbims vrlo dobro poznato da su Dodik i Vučić u vrlo dobrim, čak i odličnim, odnosima dugi niz godina, mnogo prije nego što je postao Vučić predsjednik Republike Srbije.

Na tom je sastanku s Miloradom Dodikom Vučić podijelio mišljenje o problemu koji trenutno ima s Kosovom i Metohijom. Također su se složili da odnosi između dviju zemalja uvijek moraju biti na najvišem mogućem nivou. Aleksandar Vučić ponovio je po ko zna koji put da će Republika Srpska imati punu podršku i pomoć Srbije, ali sve u okviru postojećeg Dejtonskog sporazuma.

Pored toga je naglasio da lopticu treba malo spustiti na zemlju, a na svaki mogući način lopticu treba spustiti na zemlju, a ne zapaliti vatru tamo gdje ona zapravo ne postoji. Bilo mu je vrlo teško priznati, ali javno je priznao da se Srbija ponašala idiotski kad je objavljena odluka da je Kosovo postalo neovisno.

Bilo je daleko boljih opcija kako se to zapravo može učiniti, ali zapravo ga je na kraju jednostavno ponijela emocija. Još se gluplje postavio pred Međunarodni državni sud. Također je naglasio da treba biti smireniji u pregovorima u Bruxellesu i Parizu o pitanju Kosova i Metohije, kada je opet izgubio nerve, kada je kosovski predstavnik rekao da su Srbija i Kosovo dvije, a ne jedna zemlja.