Novo

Vučić se ZALEDIO! GORI glavni grad, ESKALIRAO PROTEST: Krvave glave na sve strane, EVO prvih informacija(FOTO)

Danas vam donosimo vrlo uznemirujuće vijesti. Naime, ukoliko ste barem jednom uključili televizor, mogli biste vidjeti velike nerede i prosvjede koji se događaju u Bjelorusiji trenutno.

Da se prisjetimo, sve je to počelo od nezadovoljstva građana, koji su uvjereni da je sadašnji predsjednik, Aleksandar Lukašenko, lažirao rezultate nedavnih izbora. Policija koristi gumene metke i šok bombe u svakom mogućem trenutku, jer su sinoć, treću noć zaredom, nemiri trajali u glavnom gradu Minsku, ali i u Brestu. Prema svjedocima, policija je bila toliko brutalna da je razbila prozore automobila, izvela ljude vani i tukla ih. Čak su napadnuta dva fotoreportera. Podsjećamo, Aleksandar Lukašenko na vlasti je od 1994. godine.

Nezadovoljna rulja je potpuno poludjela i rekla “Idi, idi”. Protestanti su sinoć kasno također položili cvijeće na mjesto gdje je protestant izgubio život prije 2 noći. Lukašenko očito nema više podršku ruskog predsjednika Vladimira Putina, pa su im se odnosi pogoršali. Evropska unija je već reagirala i rekla da će preispitati kompletno ponašanje ruske vlade u ovom trenutku prema samim prosvjednicima. Aleksandar Lukašenko optužio je inače Vladimira Putina da želi pripojiti svoju zemlju ruskom bloku. Podsjećamo vas da Bjelorusija ima 9,5 miliona stanovnika. Aleksandar Vučić je u nedjelju razgovarao telefonom s Aleksandrom Lukašenkom, a bilo je govora i o prodaji oružja Bjelorusiji. Vučić ga je čak nagovorio da pronađe modul i da na miran način pokuša naći rješenje.

Ali, čini se da Lukašenko nije mogao uticati previše na bijesne mase. Čak su razgovarali i o mogućnosti da Aleksandar Vučić uskoro posjeti Bjelorusiju, ali s obzirom na situaciju, jasno sumnjamo da će se to uskoro dogoditi.