Nema potrebe da zbog toga koristite hemikalije i uništavate svoju odjeću. Sve što vam je potrebno su limun ili soda bikarbona. Nakapajte limun na mjesto gdje se nalazi mrlja i ostavite da odstoji par sati, a potom isperite mlakom vodom. Isti postupak možete uraditi i sa sodom bikarbonom. Rezultati su fenomenalni.

Popravak rupice na farmericama

Za popravljanje rupice na farmerkama, okrenite ih naizvrat i izvucite višak konca tako da bi rupa bila jasna. Stavite koma jeansa preko rupe i glačajte ga pomoću prethodno zagrijane pegle, oko 30 sekundi. Ponovo izvratite farmerice i uz pomoć mašine za šivenje zakrpite rupu.

Čišćenje obuće

Često vam obuća izblijedi zbog vlage. Kako biste riješili taj problem i vratili svojoj odjeći stari sjaj koristite jabukovo sirće. Uz pomoć stare četkice za zube očistite obuću i ona će izgledati kao nova.

Antilop obuća

Za ovakav materijal ne možete koristiti svakakva sredstva, antilopana obuća je veoma osjetljiva. Vjerovali ili ne sve što vam je potrebno jeste turpija.

Uklanjanje neugodnog mirisa

Vjerovatno ste svi barem jednom imali problema sa neugodnim mirisom vaše obuće jer je niste dugo nosili. Taj problem možete riješiti uz pomoć sode bikarbone, tako što ćete pomoću četkice utrljati sodu bikarbonu i pustiti da odstoji preko noći. Čestice sode će pokupiti vlagu i sve neugodne mirise.

Preporučujemo
Loading..