Zanimljivosti

VRAGOLASTU DJEVOJČICU SVI SMO VOLJELI GLEDALI: Sjećate li se Pipi Duge Čarape? Ona danas izgleda ovako! (FOTO)

Inger Nilson, švedska glumica, prva je žena koja je oživjela poznatu djevojčicu Pipi Dugu Čarapu.

To se dogodilo 1969. do 1970. godine, kada su nastali legendarna serija i film nastali prema istoimenoj knjizi Astrid Lindgren, čuvene švedske dječje spisateljice.

Unatoč činjenici da je prošlo dosta vremena otkako smo ovu seriju gledali na malim ekranima u priči koja miješa maštu i stvarnost, mislimo da bi vas prepoznatljivi osmijeh ove glumice odmah podsjetio na neobičnu pjegavu djevojčicu, najpoznatiji izmišljeni lik.

Pipi Duga Čarapa inače je najpoznatiji izmišljeni lik poznate švedske dječje spisateljice Astrid Lindgren. Knjige o Pipi Dugoj Čarapi prevedene su čak na 92 ​​različita jezika. Ona je jedna veoma neobična djevojčica. Naročito u četrdesetim godinama prošlog stoljeća, kad su knjige bile objavljene, na nju se moglo gledati kao na kontroverznu: Ona je najjača djevojčica na cijelom svijetu, ima pjege na licu, a pored svojih crvenih pletenica koje uvijek stoje uspravno, bezobrazna je i uvijek proturječi odraslima. Živi sama i bez svojih roditelja u kući koja se zove Villa Villekulla, skupa sa svojim pjegavim konjem Lillom gubben i nestašnim majmunom Gospodinom Nilssonom. Majka joj je, kako kaže ona na nebu, otac Ephraim Langstrump kralj je crnaca koji se inače nalazi na otoku Kurrekuredutton negdje u Južnom moru i tamo ima punu vreću zlatnika.

Ovu su čuvenu seriju svi gledali  u svom djetinjstvu i svi je se rado sjećaju. U njemu je bilo jako puno humora, a uz to se iz toga moglo jako puno naučiti. Bila je to baš prava serija namijenjena djeci i pogodna je bila za djecu svih dobnih skupina, pa čak i za odrasle koji su mogli gledati ovu seriju i prisjećati se svog bezbrižnog djetinjstva.