Vozaču M.Z. saopšteno je o žrtvama na pružnom prelazu dok je bio na aparatima.

-Strašno je šta može od dobrog dečka zlo da napravi. Ispričao mi je da je magla bila užasna. Nisam imao srca reći mu da ima stradalih, al’ kad sam rekao da ima nekoliko povređenih u sudaru, jecao je, plakao… Ovako je ispričao stric vozača M.Z. (31), Bata Z.

M.Z. je uhapšen jučer i nakon toga mu je određen pritvor u trajanju do 30 dana zbog sumnje da je izazvao strahovitu tragediju svojom nepažnjom kakvu Srbija ne pamti.

Vozač je sve vreme tvrdio pred tužiocem da nije kriv i da je, pre nego se na pružni prelaz popeo, pogledao desno i levo. Ali, snimci sa kamera demantuju ovu njegovu izjavu.

Vozačev stric kaže da je bio među prvima koji je video Zorana dok je ležao u Kliničkom centru.

-Ispričao mi je da je magla tad bila užasna i na nekih desetak metara vidljivost. Kaže da je stao pred pružni prelaz, krenuo je, ali je kao počeo da šlajfuje autobus pošto ti autobusi imaju automatski menjač. Onda mi je rekao da je samo nešto crveno video i užas koji je nastao – pojašnjava njegov stric za medije.

Dodaje kako su istražitelji našli njegov telefon koji je zatim i ispitan, a da se ne vidi po listingu poziva da je s nekim razgovarao u tom trenutku. Kaže i da je on bio šokiran kad je čuo da ima povređenih u nesreći. Kaže, nije imao srca da mu otkrije za preminule.

-Odmah me pitao za unesrećene kad smo razgovarali u bolnici. Nisam mu mogao reći da ima preminulih i to još dece. Rekao sam da ima nekoliko povređenih. Bio je na aparatima, nisam znao kako prelomiti i reći mu to. Počeo je plakati. Jecao je… Strašno, još i deca… Tu tragediju je cela porodica teško preživela, bio je u teškom psihičkom stanju, kaže.