Čišćenje tepiha nije nešto što rado radimo, namučimo se dok ih fino operemo, a onda slijedi sušenje koje traje čitavi vječnost. Iako ih peremo barem jednom godišnje i trudimo se da ih očistimo, ali opet nisu tako sjajni i izgledaju drugačije.

Želite  ih lakše oprali i vratili im stari sjaj, probajte ovaj efikasni trik. Na ovaj način ćete očistiti i najtvrdokornije mrlje i svom tepihu vratiti stari sjaj. Sa ovim trikom nema potrebe da koristite hemijske preparate, već prirodne preparate koji su mnogo efikasniji i neće dovesti do štetnih posljedica.

Prije samog postuka čišćenja potrebno je temeljito usisati tepih. Potom krpom potopljenom u sirćetu razblaženom sa malo vode očistite svoj tepih. Drugom čistom i suhom krpom u tepih utrljajte sodu bilarbonu . Ostavite da odstoji tako nekih pola sata. Na kraju postupka opet usisajte tepih kako bi uklonili višak sode bikarbone. Garantovano, vaš tepih će blistati.

Inače, sirće i soda bikarbona odlično skidaju mnoge mrlje za koje ste možda mislili i da se ne mogu otkloniti. Nema potrebe da uvijek koristite preparate koji sadrže hemikalije i  koje skupo plćate, a ujedno mogu biti štetne po naše zdravlje. Prirodni preparati mogu itekako pomoći kod ovog problema, zato malo odmorite od hemikalija