Novo

“Volela je Srbiju kao svoju zemlju, cela nacija je u žalosti…” Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti kraljice Elizabete II..

U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se najnovije vesti , a koja je jučer odjeknula u celom svetu , te svakako šokirala celu javnost . Dakle , reč je o tome da je u 96toj godini života ,preminula Kraljica Elizabeta , u svom dvorcu u Škotskoj. Naime , ona je se pre nekoliko dana počela da oseća loše , pa su jojh čak i čelnici na jednom sastanku predlagali da je vreme da se povuče , a ona je sa timom doktora ostala u dvorcu , a svi članovi porodice po sazannju ove vesti su krenuli da stižu u Škotsu . Jedan od onih koji je prisigao je princ Hari , a koji je postao kralj.

Dakle , po oglašavanju kraljvskih dvora da je kraljica preminula počela su da pristižu saučešća sa svih strana , a jedan od prvih koji je se oglasio jeste Džo Bajden , a koji je odmah naredio da se sve zastave spuste na pola koplja u Beloj Kući. Jedan od onih koji je također izrazio saučešće je Vladimir Putin , a koji je istakao da je cela Ruska federacija u žalosti , dok dok je njen sinČarls proglašen novim kraljem Velike Britanije , a svi događaji koji su trebali da se održe za vikend su otakazani. Punih 10 dana će da traje ceremonija dok se ne sahrani Kraljica Elizabeta, a nije trebalo jako puno vremena da se oglasi i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

„U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete II. Njeno Veličanstvo je svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije. Još jednom izražavam duboko saučešće porodici Njenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, uveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam“, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.”, stoji u saopštenju..