Vojvodina je vanbračnim parovima i supružnicima ponudila 30 miliona za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, piše Politika.

Javni konkurs za dodelu tih sredstava raspisao je Zavod za ravnopravnost polova, a sa ciljem da se unapredi ekonomski položaj žena kroz vlasništvo nad nekretninama, bolji natalitet, razvoj seoskih sredina i demografija, a vanbračni i bračni partneri mogu konkurisati za ovaj pokrajinski novac do 15. aprila.

Milion dinara je najveći iznos za koji može da se konkuriše, a supružnici čija bračna zajednica bar godinu dana traje mogu podneti prijavu, kao i vanbračni partneri koji su u trajnijoj zajednici života, a uslov je da su sa teritorije Vojvodine.

Partneri i supružnici od kojih je bar jedan zaposlen imaju pravo učešća, a još jedan uslov koji se postavlja pred njih je da jedan od njih mora da bude mlađi od 40 godina.

Uslov je takođe da nisu suvlasnici ni vlasncici bilo kakve nepokretnosti i da sa prodavcem nekretnine nisu u srodstvu. Isto tako, uslovi su i da ne duguju za doprinose i poreze i da nisu pravosnažno osuđivani.

Pročitajte i…

Ulica u Šumadiji i dalje je puna rupa iako su nadležni rekli da je krpljenje kratera počelo juče – Iz Direkcije su izjavili da je krpljenje počelo već juče i da će se raditi na tome u naredna tri dana, ali su ulice i dalje pune rupa. Više o tome možete čitati na OVOM linku.

Još pacijenata sa gripom primljeno na Klinici za infektivne bolesti, 11 na respiratorima – Više čitajte OVDE.

Ovim ljudima kuća bude poplavljena čim sneg počne da se topi: Podzemne vode su već 7 decenija redovna pojava u ovom delu Niša – Više pročitajte OVDE.

Foto/Južne vesti
Preporučujemo