Pravedno osuđeni ratni zločinac i bivši stanovnik zatvora u Haagu Vojislav Šešelj nastavlja uporno sa svojim huškačkim statusima i objavama na svom zvaničnom Twitter profile.

Iako on ovaj put nije direktno komentirao presudu svog kolege Radovana Karadžića, aktuelni lider stranke radikala oglasio se sa jednom jednako skandaloznom i krajnje brutalnom objavom.

On je na svom zvaničnom Twitter profilu (gdje je inače mora se reći jako aktivan) napisao otprilike sljedeće:

“Opet se sada u nekim stručnim krugovima vodi velika rasprava o oportunosti i ideji uvođenja smrtne kazne za one najteže i najbrutalnije oblike teških krivičnih djela. Mada sam ja već decenijama bio istaknuti abolicionista po tom pitanju, podržao bih svakako taj prijedlog ako se odluči da se smrtna kazna propiše za sve one koji se usude da izjave da se u Srebrenici stvarno desio genocid.”, poručio je na svom Twitteru Šešelj koji na ovaj način očigledno samo želi da  nastavi širiti govor mržnje, i nažalost ova, kao i brojne ranije njegove izjave i objave ostat će bez ikakvih posljedica.

Prije nešto više od godinu dana, podsjećamo, Šešelj je, ispred Specijalnog suda u Beogradu gdje se tada tom prilikom održavalo suđenje za određen broj ratnih zločinaca u Kravici kod Srebrenice, rekao da se tu zapravo sudi grupi policajaca Republike Srpske, i to kako je on to tada rekao, “na osnovu jedne lažne optužnice i totalno izmišljenih kaznenih djela koja ni ne postoje”.

Treba li uopšte pominjati da je njegova najnovija izjava izazvala lavinu negativnih komentara, i to sa svih strana. Veliki broj korisnika društvenih mreža je svojim komentarima bacilo “kamenje” na njega rekavši, između ostalog, kako treba onda i uvesti takvu kaznu za one koji su počili to o čemu se danas polemiše.

Preporučujemo
Loading..