Vojislav Šešelj jeste profesor, ali i primjer kakve nebuloze mogu izgovoriti umni ljudi. Godinama ozbiljan čovjek ne može ozbiljno shvatiti proizvode ovoga uma.

Najpametnije je zapravo ne reagirati na idiotluke koje u svom nacionalističkom i šovinističkom zanosu odašilje, a upravo jedan takav izrekao je povodom jučer obilježene 24. godišnjice Srebreničkog genocida.

Čovjek koji je spao na razinu nedavnog “žustrog” sučeljavanja s priprostim nadriljekarom Miroljubom Petrovićem i koji se duhovno hrani gostujući po televizijama na koje ga pozivaju da blebeta u ulozi klauna, naglasio je da treba odati počast svim nevino stradalim, ali da u Srebrenici nije bilo genocida.

Jasno, mantra koju odavno vrti i čitav politički vrh Srbije, toneći sve dublje u svom poricanju.

– Podržavam odluku SO Srebrenica, koja je organizirala jučer memorijalni skup, jer je tu dosta bilo i Srba i muslimana koji su stradali i ne treba razdvajati nevine žrtve kojih je u ovom ratu bilo, ali se te žrtve ne smiju izjednačavati s ratnim zločincima – trabunjao je Šešelj.

Također je kazao da je tog dana Vojska Republike Srpske “oslobodila” Srebrenicu. Hrabra neka vojska nadmoćno se izborila protiv 8.372 golorukih šehida – e, ‘alal vjera, što bi rekli.

– Ostali su za rat sposobni muškarci, oni su raspoređeni u pet brigada 28. pješačke divizije i krenuli su u proboj ka Tuzli i tu je mnogo njih izginulo – rekao je Šešelj i ocijenio da Srebrenica sada služi za optuživanje srpskih naroda za genocid, a genocid ne mogu izvršiti pojedinci ili skupine ljudi.

Iza njega uvijek postoji državna organizacija i to je ono što je “teže Srbiji i cijelom srpskom narodu”.

Beograd, 19.04.2018. -Predsednik poslanicke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Seselj odrzao je konferenciju za novinare, danas u Domu Narodne skupstine u Beogradu. (BETAPHOTO/TEODORA CIRIC/MO)

– Ja se klanjam pred nevinim žrtvama, oni koji su zatvoreni u logore ne mogu da se strijeljaju bez suda i to je ratni zločin, ali nije genocid, jer je genocid zločin nad zločinima i velika je razlika – zaključio je Šešelj.

Barem je rekao što je genocid. Zločin zločina.

Izvor: Dnevni Avaz

Preporučujemo
Loading..