Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Vlasenici Nurdin ef. Grahić je bio fizički napadnut u džamiji u Vlasenici na Kurban-bajam u nedjelju 11. augusta.

Nakon prijave da se u prostorijama pomenutog vjerskog objekta desio napad na službeno lice Islamske zajednice, policija je napravila uviđaj i onda potom o svemu detaljno obavijestila dežurnog tužioca u Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Sada smo konačno saznali i ko je bio napadač.

Lično, efendija Gahić je za RadioSarajevo.ba izjavio da ga je napao izvjesni Mehmed Kuljančić iz Vlasenice, koji je potom priveden u policiju.

“Nakon što je završio Bajram namaz, ušao je u prostoriju Medžlisa i došao do mog stola. Prvo mi je pljunuo u lice, a zatim me udario u bubreg. Bio je spreman učiniti mi više štete, ali u tome je ipak bio spriječen.” naveo je efendija Gahić.

Na pitanje, šta je izazvalo takvu reakciju, efendija je rekao:

Inače, nedugo zatim i sam Mehmed Kuljančić je dao intervju za Dnevni Avaz gdje je opisao svoju verziju priče, pri čemu je potpuno okaljao i oblatio efendiju Gahića, rekavši kako mu ovaj duguje ogromni novac.

OVDJE možete pogledati video kako je taj intervju izgledao.

Kuljančić tvrdi da se već duže vrijeme “bori protiv imama i njegovih kriminalnih radnji i protiv multevelije kockara”.

“Vratio sam se u Vlasenicu iz izbjeglištva, imam 25 godina. Ovdje sam od 2005. godine i svaki put sam sudjelovao u radu i pomoći Medžlisa u Vlasenici. Obećao sam im da ću to učiniti dan prije Bajrama jer mi duguju novac za usluge. Hodža mi je dan prije Bajrama rekao: “Doći ćete sutra, poslije Bajrama, jer ne mogu vam sada reći šta ćete dobiti.”

“Donio sam tonu soli svojim kombijem iz Živinica. Sve sam iskrcao, izbacio pred džamiju, prišao njemu i muteveliji i rekao: ‘Hodža, to ćemo riješiti vi i ja. Ispričat ću vam sve o vašem zločinu i vašem muteveliji.’

Rekao sam mu to jer imam snimke njegovog mutevelije kako kocka preko puta džamije. Imam sve dokaze. Rekao sam mu to, a on je onda rekao meni: “Možeš to na kapiji, a ne u džamiji.” Svi su mi govorili, nemoj to raditi. Nakon Bajrama, odlučio sam to učiniti. Moj brat je bio tamo. Rekao sam mu: ” Evo me, hodža, da mi daš ono što mi juče nisi mogao dati jer si navodno postio. ” Hodža je skočio na mene i rekao mi: ‘Ma zaboli me neka stvar za tebe.’ . Ima taj snimak, pa neka pokaže. Zakačio sam ga i to je to” – rekao  je Kuljančić.

Izvor: Dnevni Avaz i Radio Sarajevo

Preporučujemo
Loading..