Novo

VLAGA U SOBI JE NAJVEĆI PROBLEM KOJI SE ZIMI JAVLJA: Majstori otkrivaju, evo šta trebate uraditi DA VLAGA IZ SOBE NESTANE!

Protiv vlage verujte da vam ništa ne može pomoći, jer za to treba da se podzmu odlučni korai, a sve ovisi o konkretnom problemu ali uvek za sve postoji rešenje. Tako je samo jedan od pristupa ako vlaga probija stare podrumske zidove drugi ako su zidovi vlažnu zbog nedovoljne toplinske izolacije i slabe ventilacije prostora, treći ako je reč o ravnom krovu koji prokišnjava i potrebna mu je sanacija. Također, i sami stanari su izvor vlage, a da li znate da zrak u vašem stanu može da primi do pet litara vode dnevno koja se stvara samo do stanara vode.

Jako je lepo živeti u umerenoj klimi i imati četiri kišna doba sa različitim uvetima. Međutim, upravo takvi uveti sa kišom, snegom suncem i promenjivm temperaturama zahtevaju od zgrada u kojima živimo odražvanje idealne temperature i vlage. Postoje dva glavna razloga uzroka vlažnih zidova, a treba razlikovati vlagu koja je nastala zbog procurivanja i vlagu koja nastaje zbog kondenziranja.

Kao psoledica loše izolacije dolazi do nakupljanja vlage a to odaju žute i smeđe mrlje koje se stvaraju. Zatim vlaga od kondeziranja posledica je nedovoljne toplniske izolacije i loše ventilacije prostora a ako zivodi nisu primereno izvedeni ako “ne dišu” odmah će se stvorti puno vlage i kondenata u kutovima a to plesan osobito voli.

Još ako u svom domu imate vlagu potrebno je da merite, radi kontrole količine energije koju troši ventilacija. Potrošnja energije u kući će biti manje uz korištenje uređaja za merenje vlage. Najveći krivci za povećanje vlage u vašem domu su prozori. Ostatak teksta možete da pročitate ovde.