Novo

Vlada Srbije upravo DONIJELA OVU ODLUKU: Konačno odlučeno, koliko će trajati policijski čas OVOG VIKENDA. Ništa od Vaskrsa, ko bude slavio ide u zatvor?

Trenutno je u Srbiji veoma diskutabilna situacija, kada je u pitanju koronavirus. Beograd je već nekoliko sedmica glavno žarište u ovoj državi, a nažalost dosta ljudi ne želi da shvati ozbiljnost cijele ove situacije.

TI pojedinci bezobrazno i krajnje glupo iskorištavaju lijepo vrijeme i sebično zloupotrebljavaju uvedene mjere izolacije, organizuju masovna druženja, roštiljanja i slično. Policija još uvijek, uprkos ogromnom broju izrečenih novčanih kazni, ne može da se izbori sa neposlušnim građanima, prvenstveno u Beogradu. Znamo da je ranije određeno da policijski sat, odnosno zabrana kretanja, traje od petka od 17 sati, i da bi trebala trajati do ponedjeljka do 5 sati ujutro.

Međutim, zbog neodgovornosti pojedinih građana, taj policijski sat je sada produžen do utorka u 5 sati ujutro, što znači da će građani biti zatvoreni 84 sata. Naravno, Vaskrs otpada i ove godine se neće slaviti. Iako patrijarh pravoslavne crkve moli da se za 19. april ukine policijski sat, stručnjaci odbijaju i kažu da Vaskrs nije bitan koliko je bitno zdravlje.

Vlada Srbije, na čelu sa Anom Brnabić, je navodno također rekla da ako se neko usudi da prekrši ovaj policijski sat, pa makar to bilo za proslavu Vaskrsa, da će ne samo biti novčano kažnjen, već će završiti u pritvoru. Bez izuzetka.

Tako da, dragi građani i svi koji slavite Vaskrs inače, zaboravite na proslavu ove godine, ili proslavite skromno u svom domu. Niko vam to ne zabranjuje. Odlazak u crkvu i masovna porodična okupljanja zaboravite, jer to se ove godine neće desiti.

Ostanite kod kuće, slušajte šta vam pametniji od vas kažu, jer je to za vaše dobro.