Novo

VLADA OBEĆALA: NOVČANA NAGRADA SVIMA KOJI OVOG MOMENTA POTPIŠU DA IMAJU KORONU – “Želimo proveriti iskrenost i poštenost naših građana. Niko se ne smije prijavljivati više od jednom, nema varanja”

Vijest koja je usrećila sve građane Bosne i Hercegovine, a naročito one iz Republike Srpske upravo nam stiže iz Banja Luke! U živom obraćanju javnosti iz zgrade Vlade, ministar Šeranić obećao je svečano vaučer u iznosu od 500 eura (1.000 KM) svim građanima koji pristanu da potpišu da su pozitivni na koronavirus!

Na opće zadovoljstvo i oduševljenje, toj su vijesti pljeskali mnogi novinari, pa čak i naš novinar koji je prolio nekoliko suza. Nakon što se uspio malo smiriti, Šeranić je nastavio svoje obraćanje javnosti:

“Odluku smo donijeli na maloprije okončanom hitnom sastanku na kojem smo utvrdili da trenutna situacija nije dovoljna da se građani izvuku iz finansijske krize. A za 500 KM (250 eura), koliko ljudi će pristati na potpisivanje ovakve izjave? Mali broj priznat ćete. Penzioneri možda i poneki studenti koji nemaju za studentskog sendviča. Situacija je takva da nam je važna svaka zaražena osoba, ne smijemo dopustiti da se broj smanji.

The 500-euro note is being taken out of circulation — Quartz

Očekujemo da će i u Federaciji pristati na ovo, te da će odaziv građana biti veliki u narednim danima. Tročlanoj porodici koja prihvati da ima koronavirus možda će dosaditi sjednje dvije sedmice kod kuće, ali zato s 3.000 KM (1.500 eura) nakon toga mogu provesti 20 dana na odmoru. Ne trebaju nositi ni jednu paštetu! Naravno, ne dopuštamo da se iste osobe prijavljuju više puta. Želimo da provjerimo iskrenost i poštenost naših građana.” kazao je Šeranić.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i ne treba ga shvatiti za ozbiljno.

Crying Laughing' Will Have You Doing Both | 88.5 WFDD