Jeste li ikada gledali strani film koji prodaje stare stvari, koje mogu doseći milione dolara? Zasigurno je, često postoje stari satovi, slike, vitrine i druge stare stvari, a posve je nejasno da je neki sat star 150 godina znao da vrijedi 20 miliona eura. Upravo takvu priču, donosimo vam vrlo čudnu stvar u nastavku današnjeg članka, a prodaje se po nevjerovatnoj cijeni. Ostanite s nama.

Možda je najpoznatiji trener današnjeg vremena Sir Alex Ferguson jedan od najvećih nogometnih stručnjaka svih vremena, preko 20 godina, bio je vrlo dobar trener jednog od najpoznatijih engleskih klubova Manchester United – a. S njim je osvojio mnogo titula, a danas je vidljivo po njihovima rezultatima, ko je zapravo bio i šta je bio Sir Alex Ferguson, a njegov zaštitni znak bio je i ostao, žvakaća guma, piše neimenovani engleski portal.

Žvaku je konzumirao svaku utakmicu, bez ikakvog uzbuđenja, i nije mogao proći kameru bez žvakaće gume, a onu iz oproštajne igre prodali su aukcionari za nevjerovatnih 450.000 eura.

Englezi su već ludi narod kao struja, a to se svakako pokazuje i podatkom o već žvakanoj žvakaćoj gumi. Taj “sretni žvakac” visio je na portalu i jedan navijač koji ga je prodao anonimnom kolekcionaru nogometa, koji inače dolazi iz Malezije, koja je do sada kupila milione i milioe svjetskih rariteta iz svijeta sporta. Inače je sav novac otišao u humanitarne svrhe.

Sir Alex Ferguson osvojio je s engleskom ekipom sve što se moglo osvojiti, a navijači Manchestera se i dan danas kunu u njegovo ime.

Izvor: Dobar Dan

Preporučujemo