Pored kuhinje, kupatilo je mjesto u vašem domu gdje se nalazi najviše bakterija, zato je potrebno da vodimo posebu brigu kako bi ono ostalo čisto. Sigurno će vam pomoći ovo jednostavno riješenje.

Kao što smo već rekli, kupatilo je podložno razvoju bakterija ali i gljiva, zbog veće količine vlage koja se javlja u kupatilu. Najčešće se te bakterije javljaju na pločicama, pogotova ona mjesta između njih. Uvijek se najviše namučimo da očistima ta mjesta, jer koristimo vodu i hemijske preparate i na taj način fuge poprime još više vlage. Postoji jednostavno riješenje koje će vam pomoći da na veoma lagan način očistite ta mjesta.

Sve što vam je potrebno jeste obična svijeća. Prije svega, očistite svoje kupatilo kako to inače radite. Dodatno posušite krpom ili fenom ona mjesta između pločica. Kada budete sigurni da je sve potpuno suho, jednostavno protrljajte svijćom prostor između pločica. Vaše pločice će blistati, a vosak koji ste nanjeli na fuge će sprijčiti buduće nakupljanje vlage na tim mjestima.

Da li ste nekada čuli da svijeću možete koristiti i u ove svrhe? Probajte, sigurni smo da ćete ovaj jednostavan trik podijeliti i sa vašim prijateljima i rodbinom.