Donosimo vam danas jednu tematiku koja je u cijelom društvu danas zastupljena.

Naime, mladi se, kad uđu u brak, suočavaju sa stresnim modfikacijama svog životnog stila, naročito zbog potrebe života u zajednici prema nešto drugačijim pravilima nego ranije, dok su živjeli sami, odnosno sa roditeljima. Stoga su takve promjene uvijek nagle i krucijalne za samu zajednicu, odnosno za dvoje ljudi koji odluče da stupe u brak.

Ova jako čudna priča o friško vjenčanom paru šokirala je kompletnu javnost.

“Mala, nas dvoje smo sada u braku. Zato je vrijeme da popričamo o pravilima u našoj kući. Ne želim da se uzalud raspravljamo i da okolišamo. Ima da me slušaš, sve što ja kažem da uradiš i kad ti zapovijedim da me ne odbijaš. Imam za tebe samo tri pravila, i mislim da si dovoljno pametna da ih zapamtiš.” započeo je suprug bez ikakvog oklijevanja.

“Glavno pravilo u ovoj kući: Svaki četvrtak idem da igram fudbal sa jaranima. Kiša, snijeg, oluja – nema veze, idem da igram, shvataš li me?” rekao je.

“Naravno dragi.” odgovorila mu je ona.

“Odlično, vidiš da nije toliko teško. Drugo pravilo: Svakog petka ide u pub sa jaranima, i nemoj da mi taj dan bilo šta kažeš, jasno?”

“Da, naravno, dragi”

“I konačno treće pravilo: Svake subote sam sa jaranima na ribi, bilo da je potres, loše vrijeme, rođendan tvoje majke, ne zanima me. Ne smiješ samo umrijeti, jel’ jasno?”

“Naravno, dragi” odgovorila je i ovaj put žena kratko.

“Ti samo govoriš ‘naravno’. Imaš li ti šta drugo da kažeš ili ti je već sada toliko ograničen vokabular? Još smiješ pričati, znaš?” pitao je začuđeno muž.

“Ne, slažem se sa svim. Ali što se tvojih pravila tiče, znaš, Svake večeri u 22h ja imam seks, bio moj muž kod kuće ili ne. Nije me briga. Pozdravčić” utišala ga je žena.

Preporučujemo