Još kao dječak Miki Tornont sanjao je da ima sopstveni bazen toliko veliki i dubok da može da pliva i roni u njemu bez ograničenja. Dvadeset godina poslije pružila mu se prilika da ispuni svoj san. Sada već davne 1992. godine, Mike je kupio kuću i preselio sa svojom porodicom u Kavington u Tenesiju. Tada je čvrsto odlučio da će ispuniti svoj san.

Svoj san i u konačnici ogroman projekat započeo naredne godine, simbolično, poklapajući se sa Praznikom rada. Svojoj porodici samo je rekao da pravi bazen u blizini kuće, detalje im nije otkrivao.

Prvobitno rupa od 6 metara na kraju je postala veliko vještačko jezero. Ideja o malom porodičnom bazenu postala je mjesto za druženje sportskih ekipa, proslavu rođendana poznatih ličnosti, čak i sklapanje brakova. Sa 220 metara betona, 18 tona čelika i vodopadima ograđenim kamenjem, Džinovski bazen je ispunjen sa 1.892.706 litara vode, a za njegovu gradnju bilo je potrebno 220 metara betona, 18 tona čelika, brojni filteri i velika količina farbe.

Mnogo godina svi posjetioci su mogli besplatno da uživaju u ovom prekrasnom ambijentu, međutim na nagovor prijatelja, porodica je rijšila da naplaćuje razumnu svotu novca koju koriste za unaprijeđenje bazena. Tako je između 1998. i 1999. godine porodica napravila vodopad na ivici bazena, ugrađeni su efikasniji filteri i mnogobrojni sadržaji za najmlađe.

Nikad ne odustajte od svojih snova. Mike je primjer da se oni uvijek ispune, pa bilo to i kroz 20 godina. Pogledajte kako izgleda njegovo ispunjenje sna.

Preporučujemo