Priča o Dragoljubu Nikoliću iz sela Goričani u Čačku, Srbija, donosi nevjerojatan događaj koji će zauvijek ostati urezan u njegovo sjećanje. Dok je sjekao drva za ogrjev, otkrio je križ usred stabla klena. Svaki put kad je nastavio rezati stablo, pronalazio je sliku s istim znakom i porukom od Boga. Ovaj događaj izazvao je divljenje i zapanjenost meštana, uključujući i Dragoljuba, koji je čuo o čudima samo u novinama. Činjenica da se klen nikada prije nije spominjao u vjerskim pričama čini ovu pojavu još zagonetnijom.

 

Slično, u selu Štitkovo, također u Srbiji, mještani su svjedočili neobičnom događaju kada je sol počela padati po automobilima i livadama. Iako su neki navikli na hladno vrijeme u regiji, neočekivani fenomeni poput ovih i dalje ih iznenađuju. Sol je bila toliko gusta da ju je Milojko pokušavao očistiti štapom.Uz ove čudne pojave, Štitkovo se ističe kao slikovito selo smješteno između planinskih vrhova s ​​bogatom poviješću. Tu se nekada proizvodilo hladno oružje, a selo je dobilo ime po kovačnici štitova. Drvene kolibe u selu čuvaju tajne srpske povijesti, pružajući izvanredan uvid u prošle vremene.

 

Ovi neočekivani fenomeni i čudne pojave ostavljaju mještane u čudu i zadivljenosti te potiču različite teorije i pretpostavke. Bez obzira na njihov uzrok, ovi događaji obogaćuju lokalnu kulturu i povijest, pružajući fascinantan uvid u tajanstvene strane prirode i tradiciju sela.Drvene kolibe i muzej na otvorenom svjedoče o srpskoj povijesti, a selo je nevjerojatno atraktivno zbog svoje povijesti kovačnice štitova. Ova priča podsjeća na čuda prirode i povijesti koja često iznenađuju i zadivljuju lokalne zajednice.