I za danas smo vam spremili jedan super zanimljivi i duhoviti vic. Pokazali ste veliku zanimanje za tim, pa nastavljamo i danas sa sličnim stvarima.

Ulazi Fata u kafić i glasno upita: “Nevina sam, ima li ovdje neki muškarac koji će od mene napraviti ženu?”

Nakon što je čuo ove riječi, ustade Mujo sa stolice, i onako polupijan kaže: “Evo ti moja košulja, pa je ispeglaj pa da vidimo kakva si žena.”

Bonus vic:

Sjedi Mujo u dnevnoj sobi i napeto gleda nešto na televiziji. U jednom se trenutku glasno zadere, onako iz sva glasa: „Neee, budalo jedna, šta to radiiš!!” Fata uleti u sobu iz kuhinje i zabrinuto pita: “Šta se dereš, bolan, šta se zbiva?” Mujo slegne ramenima: “A ništa, opet gledam snimku našeg vjenčanja.”

Smijeh je jedan od najstarijih oblika izražavanja i komunikacije među ljudima. O smijehu je napisano mnogo, ali te zanimljive činjenice možda još uvijek ne znate.

1. Parovi koji se smiju zajedno – ostaju zajedno

Ova stara izreka nije izmišljotina, već istina. Psiholozi sa Univerziteta u Kaliforniji u Berkeleyju proveli su zanimljivo ‘ljubavno’ istraživanje i otkrili da parovi koji se u stresnim situacijama okreću humoru mogu bolje riješiti svoje probleme u vezi i zadovoljniji su i njihovi odnosi su dugotrajni.

2. Nije moguće kontrolirati smijeh

Kad vidite kako se drugi ljudi smiju, ne možete se kontrolirati, zar ne? To je zato što zvuk smijeha aktivira dio u našem mozgu koji priprema mišiće lica na kretanje i nemoguće je suzbiti ovu reakciju.

3. Smijeh sagorijeva kalorije

Smijte se koliko god možete, prema istraživanju Univerziteta Vanderbilt, samo 10 minuta smijeha sagorijeva 50 kalorija dnevno. Istraživači su otkrili da povećanje otkucaja srca i potrošnje kisika tokom smijeha potiče gubitak kalorija.

4. Smijeh pomaže cjelokupnom stanju organizma

Brojne studije potvrdile su dobar uticaj smijeha na naše zdravlje. Gotovo da nema aspekta zdravlja koji se iskrenim smijehom neće poboljšati. Između ostalog, poboljšava pamćenje i mnoge druge moždane funkcije, pozitivno utječe na protok krvi, imunitet, šećer u krvi i olakšava nam spavanje.

5. Smijeh nije povezan s humorom

Smijeh nije uvjetovan vicevima. Iako smo skloni vjerovanju da se ne smije bez dobre šale, situacija je obrnuta. Više od 80 posto epizoda “smijeha” rezultat je običnog razgovora.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo
Loading..