Zanimljivosti

VIC DANA: Trudna Fata

Danas, nakon niza morbidnih, depresivnih i bizarnih vijesti, donosimo vam šalu koja će popraviti ovaj kraj dana i pomoći vam da se nasmijete i odete u krevet sa osmijehom na licu.

Puno je viceva koji se pričaju desetljećima, s koljena na koljeno, a među najpoznatijima su sigurno vicevi o plavušama, kao i vicevi o Muji, Fatu, Sulji, Hasiju, …

Tako i danas za vas imamo jedan dobar:

Je li vam se svidio ovaj vic koji smo vam pripremili danas?

Sada imamo nekoliko zanimljivih stvari za vas, podatke koji su stvarni, stvari koje su se zaista dogodile.

Da li ste znali:

1. Postoji tehnički naziv u medicini za “strah od dugih riječi

Zove se “hipopotomonstrosesquippedaliophobia.”

2. Lov na jednoroga je legalan u Michiganu.

Univerzitet Lake Superior u Michiganu vam može prodati licencu za lov na jednoroge. Tako je glavni glasnik lovaca na jednoroge jednom prilikom kazao: “Potraga za jednorogom je usamljena potraga.” Ne želimo im ništa izuzev sreće!

3. Neko je stvarno za nevidljivo umjetničko djelo platio 10 000 američkih dolara.

Kolekcionar umjetnina svojedobno je platio 10.000 dolara za “nevidljivu” skulpturu koju je stvorio glumac James Franco. Umetničko djelo naplaćuje se kao “beskrajni spremnik kisika”. Hm, da, to se zove…. zrak. Nešto od toga trenutno dišemo … besplatno!

4. Kina je cenzurirala riječ “cenzura”.

Pretpostavljamo da ne možete biti krivi za zločin ako niko ne može opisati o čemu se radi!

5. Kraljica je pravi “wedding crasher”!

Ukoliko na svoju svadbu pozovete englesku kraljicu, čak i ako to nije vaša svadba, postoji šansa da se ona stvarno pojavi, kao što je slučaj s jednim parom u Manchesteru 2012. godine kojem je kraljica doslovno upala na vjenčanje.