Zanimljivosti

VIC DANA: Mujo dobio sina

Danas vam donosimo ponovo jedan odličan vic koji će vam se, nadamo se, dopasti i nasmijati vas.

Vic koji smo za vas danas pripremili govori o nečemu što je dosta često prisutno kod nas, naših naroda na ovim prostorima. U pitanju je hvaljenje roditelja, naročito oca, kada dobije muško dijete, dakle sina. Godinama, decenijama, postoji to utvrđeno, ma koliko bilo zatucano i zaostalo, mišljenje da je jedino dobijanje sina uspjeh i da se dobijanje kćerke smatra kao nešto nebitno, nešto što ne treba da se priča i da se slavi. I naravno, uvijek bude za sve to kriva majka bebe, odnosno supruga.

Međutim, današnji vic je posmatran iz drugačije perspektive. Evo o čemu se radi:

Rodila Fata bebu i stiže Mujo u porodilište da vidi bebu. Onako debeljuškast, totalno neobrijan i mamuran gleda on sina i kaže babici koja ga je držala:

“Vidite, liči mali na mene”.

Babica ga pogleda i utješnim glasom mu reče: “Šta da radimo – bitno da je živ i zdrav.”

Prvi pisani vic poznat čovjeku

Prvi pisani vic poznat čovjeku bio je toliko prljav, da ga mnogi ljudi ne žele objavljivati danas na svojim stranicama. To je drevna sumerska poslovica iz 1900. godine prije Krista koja uključuje toaletni humor i sjedenje u krugovima.

To je izreka Sumera, koji su živjeli na današnjem južnom Iraku i glasi: „Nešto što se od davnina nije dogodilo; mlada žena nije prdnula u suprugovom krilu. ”

Da li vam se dopao ovaj današnji članak koji smo za vas pripremili?