Dragi naši vjerni čitaoci. Dobro nam došli. Odlučili smo vam ispričati jedan, nadamo se, zanimljiv vic. Nešto što će vas nadamo se nasmijati i oraspoložiti. Također se nadamo da ćete uživati skupa sa nama, a za više zanimljivosti, vicevi i sličnih tekstova i informacija pratite naš portal.

U nastavku slijedi ostatak ovog vica:

Nama nije, da naglasimo, bilo u cilju nikoga da uvrijedimo ovime. Ovo je jednostavno bio vic koji kruži već godinama na Internetu. Nadamo se da ste se dobro nasmijali.

Sve što niste znali o smijehu, a može da vas zanima:

Poznato je da je smijeh pravi lijek za sve naše nevolje – od najsitnije brige do velikih problema. Sjetili smo se nekih zanimljivih stvari koje možda ne znate o smijehu.

Smijeh se sastoji od niza sličnih samoglasnika koji se ponavljaju svakih petnaest sekundi i zahtijevaju rad petnaest mišića lica. Jeste li znali da su neka istraživanja pokazala da je potrošnja energije u nekoliko minuta smijeha jednaka potrošnji energije za 15 minuta vježbanja na biciklu? Pokazalo se da je razina serumskog kortizola i adrenalina smanjena nakon smijeha (kortizol i adrenalin povećavaju se kada je organizam u stanju stresa).

Tokom dugog smijanja, koje traje dugo, učestalost srca se povećava, ponekad i preko 120 otkucaja u minuti, povećava se učestalost i dubina daha, a brojne mišićne skupine vrlo su aktivne tokom smijanja.

Znate li da se odrasli smiju oko 17 puta dnevno, dok se djeca smiju do 300 puta dnevno! Stručnjaci kažu da je djeci mnogo lakše osmijeh, jer su oni potpuno novi.

Izvor: Tportal.hr

Preporučujemo
Loading..