Za sve ljubitelje sušenog mesa ovo je zaista pun pogodak. Sada, kad god poželite možete da pojedete ukusan komad dimljenog mesa, a  što je nazvažnije znate da je to vaših ruku djelo.  Napravite sami u svom dvorištu sušaru (pušnicu)  i tako uštedite novac na skupe dimljene proizvode koje i sami možemo napraviti, a garantujemo da je kvalitetnije od onog kupovnog.

Prvo trebate naći  pogodno mjesto za sušaru  jer ona treba da je malo veća. Potom je potrebno tanku ploču od betona koja će vam biti osnova za ložište. Onda ložište i vrat obložete šamotnom ciglom. Vrata mogu biti metalna ili nekog drugog materijala. Njavažnije je da osnovu pušnice zidate betonskim blokovima a dio u kojem će se meso sušiti da bude od drveta. Krov je također od drveta, ali pravite ga tako da je jedna strana duža kako bi služila kao nadstrešnica za drva koja će se tu odlagati.

Ne zaboraviti da na vrhu krvova je otvor za dim koji treba da se zaštititi metalnom mrežom koja je manjeg promjera kako bi  na taj način spriječili insekte i glodare da uđu unutra.