Svi vidimo da je situacija na sjeveru Republike Kosovo vrlo napeta i da su vojne snage već i više od mjesec dana na oprezu s obje strane, a posebna je spremnost u Srbiji, jer je u jednom trenutku postojala velika mogućnost da će Srpska vojska intervenirati na sjeveru Republike Kosovo.

Tom prilikom Aleksandar Vučić pozvao je sve pripadnike pričuvnog sistema da budu spremni za odlazak, ukoliko se ukaže potreba. Razne politički motivirane izjave političara s obje strane doprinose velikoj napetosti, riječi i jedan gleda na koju će stranu uvrijediti drugog. Haradinaj je posebno istaknut u svojim snažnim i baš “nebritanskim” izjavama.

Nastupila je i Ceca Ražnatović, a i o tome se vodila neko vrijeme dilema (navodno joj je bilo zabranjeno pjevati na području Kosova i Albanije, pa onda ipak nije), a njen sin Veljko, koji se ovih dana spremao za boksački meč s albanskim bokserom je sada također podigao medijsku prašinu.

Veljko već neko vrijeme vodi kampanju i nadopunjuje atmosferu između Srbije i Albanije, ali ovaj je put odlučio progovoriti o situaciji koja se odvija na području Republie Kosovo. Vrlo brzo nakon prvih napetosti tamo, Veljko je objavio objavu na društvenim medijima s fotografijom Kosova, i uz fotografiju napisao da je spreman odmah otići na to mjesto i tamo se boriti, te da je spreman ići i podržati u cijeloj toj borbi sve ranjive Srbe koji se trenutno tamo nalaze.

Pa, ako to niko drugi ne može, nije problem. Šta mislite o njegovoj izjavi, hrabro, zar ne?

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo
Loading..