Zanimljivosti

Veliko čudo! Mladić (17) sam napravio kuću za 7.000 evra! NIJE HTEO DA BACA PARE NA KIRIJU, sada ima dom i NI DINARA DUGA!

 

Verujemo da se sećate da smo pisali pre par meseci jednu jako zanimljivu priču o montažnim kućama koje su jako popularne u Kanadi i Americi, a koje bi se trebale pojaviti i na našem tržištu, a koje košta oko 5 hiljada evra. Montaža traje od 1 do 3 dana, i sasvim je korektna za život jedne porodice. Kada je u pitanju uređenje doma, ti radovi nisu nikada jeftini, bilo da samo krečite, ili da renovirate kupatilo ili radite neke korekcije u unutrašnjosti, i uvek je potrebno da odvojite novca. Samo zamislite koliko košta da sagradite kuću ili možda vikendicu?

Mi u nastavku današnjeg članka govorimo o jednom mladiću iz Engleske koji je sa svega 17 godina, sam sebi napravio celu kuću i to za male pare, a ovaj poduhvat je toliko sve oduševio da je osvanuo u britanskim medijima, a o njemu je snimljeva i repotraža koju možete pogledati na jutubu.

Mladić je sa samo 17 godina želeo da se osamostali i da se odvoji od svojih roditelja, i da ima svoj krov nad glavom, kojeg bi napravio sa svoji 10 prsta. Imanje koje pripada baki i deku upustio se u veoma težak i zahtevan poduhvat, ali rešen da završi započeti projekat. Do 18. godine je već imao svoj savršen kutak, a sva je gradnja koštala oko 7 hiljada evra.

On je kupio prikolicu na kojoj je počeo da gradi svoj dom. Uuradio je sam izolaciju, priključak struje i vde, kao ostale potrebne stvari, a što nije znao nalazio je na internet. Ova njegova kuća ima solarne ploče, kao i pumpu za vodu, a u koju se sleva voda od kiše, tako da se sa njom može i tuširati, pije vodu koju kupuje. Danas ima 20 godina, sopstveni krvo nad glavom koji je sam izgradio i ni dinara duga. Pišite nam kako se vama čini ova ideja?