Novo

VELIKI PAKAO SE VEČERAS SPUŠTA NA SRBIJU: Za koji sat BOLJE DA NISTE NA ULICI! Od sutra…

Do sada ova 2020. godina rijetko da je koga uspjela da obraduje, zbog svega što se izdešavalo u proteklih sporo pola godine. 

Ako bi posmatrali recimo samo vrijeme, proljeće koje je trenutno tu obradovalo nas je sa par sunčanih intervala, ali je zato nedavno našu regiju pogodila jako nevrijeme, praćeno gradom koje je u mnogim mjestima, najviše u Srbiji, napravilo ogromnu materijalnu štetu. Prvenstveno tu mislimo na Sjenicu koja je stradala opasno od jakih padavina, gdje je uništeno jako puno kuća, krovova i automobila.

Jednostavno niko nije to očekivao, ljudi nisu bili spremni. Jučer se ponovo zadesilo lijepo vrijeme, sunce i sa zadovoljavajućim temperaturama, ali je eto danas ponovo red da vam prenesemo loše vijesti. Naime, danas će nas tokom dana očekivati jedva preko 25 stepeni, i to pretežno na jugu zemlje, dok će već sutra temperatura sletiti za aproksimativno 5 stepeni. U utorak se očekuje još veće zahlađenje. Danas u većini države ne možemo očekivati da će temperatura prebaciti 18 stepeni, dok će poslijepodne biti propraćeno jakim pljuskovima, a predvečer se očekuje pravi potop.

Sutra, dakle ponedjeljak, možemo očekivati identičnu situaciju, a temperatura će se kretati ujutro između 7 i 11 stepeni, dok će tokom dana ići najviše do 18 stepeni Celzijusa. Kada je u pitanju Beograd, padat će kiša, ali ipak ne toliko jako kao što će to biti slučaj danas. U utorak nas ponovo očekuje nevrijeme, uz još niže temperature, ali zato sa mnogo jačim vjetrom, nego što je to slučaj danas.

Kada je u pitanju duži vremenski period, odnosno do kraja mjeseca, maj ćemo ispratiti sa kišom, i to bez zrake sunca. U najboljoj varijanti, sunce možemo očekivati krajem naredne sedmice.