Showbizz

VELIKA TRAGEDIJA U REGIJI! Glumica STRADALA držeći ćerku u naručju: SVI ste gledali NJENE FILMOVE!

Prije tačno 20 godina dogodila se jedna užasna i krajnje bizarna nesreća, kada je svoj život izgubila jedna od tada najpopularnijih glumica Hrvatske, ali i kompletne regije, Ena Begović. Nju su svojevremeno smatrali jednom od najljepših žena u regionu, a svoj život je izgubila kada se sa svojim suprugom Josipom, njegovim sinom Leom i malenom Lanom vozila u automobilu.

Vozili su se u džipu u Splitskoj ulici na Braču i nakon što je automobil bio zaustavljen nakon što im se pokvarilo svjetlo, svi su izašli vani da vide šta se dogodilo. Ali, Leo koji je tada vozio nije povukao ručnu kočnicu, te se automobil počeo kretati unazad pri čemu je pregazio Enu, koja je u trenutku smrti imala samo 40 godina, te je bila na vrhuncu svoje karijere.

Ona je, inače, bila jako u dugo u vezi sa Josipom Radeljakom koji je bio stariji čak 17 godina od nje, a skupa su dobili kćerku Lanu koja je sa svojih mjesec i po starosti bila u naručju svoje majke u momentu nesreće, ali je Ena uspjela nekako da skloni bebu i zaštiti je tako. Ena je, inače, i ranije u svojim intervjuima uvijek naglašavala kako se boji vožnje i eto na kraju je ironija odradila svoj posao.

Inače, Ena Begović se proslavila kada je glumila u filmu “Pad Italije” Lordana Zafranovića (1981.), a poslije toga je glumila u mnogim drugim serijama i filmovima. Njena sestra Mia također je glumica i ona je imala neke zaista zapažene uloge tokom svoje karijere. Da li ste vi gledali neke od serija i filmova gdje se pojavljivala Ena Begović?