Novo

UŽAS: UMRLA JE U 99. GODINI, SVOJE TELO DONIRALA MEDICINI: A KADA SU JE NAUČNICI OTVORILI OSTALI SU U ŠOKU! KAKO JE OVO MOGUĆE?!

U nastavku ovog članka donosimo vam jednu neverovatnu priču , a o čemu se radi mogli ste verovatno da naslutite po naslovu. Naime , ljudsko telo je samo po sebi takvo kakvo jeste , što dokazuje i sama anatomija. Međutim , nije nepoznanica da se dešavaju neka čuda pa nas uvere u suprotno , ali ipak priroda nam pokaže da je sve moguće , pa nas ne treba da iznenađuje šta god da se desi.

U skladu sa tim donosimo vam jednu priču koja ej iznenadila mnoge , a reč je o jednoj starijoj ženi , Rose Marie Bentlex , a kojaa je preminula u svojoj 99 godini života. Jasno je da je to brojka prema kojoj se može svako pohvaliti ko je doživi , ali ono što se veže za ovu staricu jeste da je vodila jako zdrav život , plivala ,te odgojila svojih peetero dece. Ipak pored svega doživela je duboku starost. Oduvek je važila za nekoga ko je veseo i zdrav , a pred sami kraj njenog života s obzirom na način na koji je isti vodila , odlučila je da donira svoje telo centru za istraživanje , a kakko bi ga mogli koristiti u medicine svrhe ubuduće.

Naravno to je se i desilo , ali u trenutku kada je njeno telo otvoreno na Univerzitetu za zdravlje i nauku u Oregonu, saznali su nešto jako fascinantno o Rose Marie. Naime , radi se o tome da su na iznenađenje mnogih ovoj bakici organi bili ispremeštaani. Tačnije bili su smešteni tamo gde ne bi trebali da budu , a kako smo saznali ovo nije strana pojava , te se ovaj poremećaj u medicini zove situss inversus , te je redak poremeča , ali na sreću on čoveku ne smeta da bi normalno fukcionisao . Doktor i istraživač Cam Walker je objasnio ovo i istakao da je kod Rose Marie srce ipak bilo na lijevoj strani.