Autobus pun putnika prelazi na Paliluskoj rampi u Nišu preko pružnog prelaza dok se rampe spuštaju da prođe voz – opis je fotografije koja se nedavno pojavila na društvenim mrežama. Javnost je ostala zgrožena ovom slikom, zato što se desila stravična nesreća pre samo dve sedmice na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, kada je život izgubilo sedam osoba među kojima su i deca, dok su ostali putnici zadobili lakše i teže povrede.

Da se desio ovaj nemili događaj potvrdili su u Infrastrukturi železnica Srbije, zato što je posle prikupljanja činjenica ovo preduzeće podnelo krivičnu prijavu za ugrožavanje javnog saobraćaja, nakon što je utvrđeno da je na ovom prelazu oštećena rampa 29. decembra uveče.

Da bi informisali javnost šta se zapravo desilo, da li je u pitanju neispravnost rampe ili nepažnja vozača, ili nešto treće, Blic redakcija se obratila prvenstveno Direkciji za javni prevoz Grada Niša, a potom i Niš-ekspresu.

-Videli smo sliku i odmah obavestili Niš-ekspres, te su nam rekli da nisu dobili nikakvu prijavu od putnika iz pomenutog autobusa. To s druge strane nije naša nadležnost nego njihova, obratite se njima za sve informacije – rekli su u Direkciji za javni prevoz.

Dok od portparola Niš-ekspresa ne dolazi nikakav odgovor, kažu u Infrastrukturi Železnice da se sve desilo naveče 29. decembra i da je oštetio uređaj putnog prelaza autobus javnog gradskog prevoza na liniji 8, čija je relacija Gabrovačka Reka – Pasi Poljana, pored toga što je ugrozio bezbednost, a pre toga je prelaz funkcionisao i bio je ispravan.

Kažu da je na ovom mestu automatski putni prelaz usklađen sa drumskom semaforskom signalizacijom, koja je isto tako bila ispravna.

Preporučujemo