Milena Vasić (32) iz Beograda kontaktirala je redakciju portala “Alo.rs” i ispričala šta joj se desilo jučer kada je vodila svog trogodišnjeg sina u vrtić. Kaže, da se u jednom momentu u autobusu njen sin zakašljao, te da su svi odmah krenuli da paničare.

“Autobus je bio krcat. Jutarnja špica. Ja sam vodila sina u vrtić, a on se u jednom momentu zakašljao. Ljudi su odjednom počeli da paničare i urlaju, okreću se da vide odakle dolazi taj zvuk. Jedna žena koja je sjedila preko puta nas uperila je prst u moje dijete i glasno viknula: ‘On je zarazan’.

Bila sam naprosto šokirana kada sam shvatila u kakvoj situaicji se nalazim. Počeli su svi da viču na mene i mladi i stari. ‘Kakva si ti to majka droljo, hoćeš sve da nas zaraziš koronavirusom. Vodi ga u Kinu gdje mu je mjesto. Jeste li to jeli šišmiše pa sad kašljete?’ i slično.

Ona ista žena koja je viknula da je moj sin zarazan je dobacila da nas trebaju izbaciti iz autobusa, kako ne bi svi oni pomrli. Moj sin je međutim ispao hrabar. Nije plakao, nije pravio frku, gledao me je i pitao je li nešto skrivio. Ustala sam, uzela ga za ruku i izašli smo iz autobusa čim je vozač zaustavio vozilo. Čula sam onda kako svi aplaudiraju vozaču. Zadnje što sam osjetila bilo je par voćki i komada papira kojima su nas iz autobusa gađali dok smo izlazili. JEdna je jabuka pogodila mog sina u glavu, ali on nije glasa pustio.

Zar smo toliko zaostao narod?”

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.