Novo

UŽAS: Majka (27) pred očima najstarijeg sina (11) POBILA svu njegovu braću i sestre, a onda uradila OVO – “Sve je počelo kada sam pročitao poruku…” (FOTO)

Užasna vijest stiže nam jutros iz grada Solingena u NJemačkoj gdje je izvjesna Christine K. (27) pred očima svog najstarijeg sina Marcela (11) odlučila ubiti njegova dva brata i tri sestre.

Sve ovo se saznalo kada je Marcelov najbolji prijatelj Max (11) prijavio policiji da se dogodila strašna tragedija.

Naime, Max se javio ujutro svom drugu porukom kako bi dogovorili da idu skupa u školu, a zatim je uslijedila strašna poruka.

“Probudio sam se ujutro i doručkovao. Poslao sam Marcelu poruku da dogovorimo kada ćemo krenuti u školu i da li je spreman, ali onda je odgovorio kako on neće ići jer neće više da živi. Kada sam pročitao poruku odmah sam ga nazvao i on je kroz suze ispričao sve.” kazao je Max.

Kako je policija kasnije saznala, Christine je probudila svo šestero svoje djece i poredala ih sobu. Potom je natjerala Marcela da sveže oba brata (8 i 6 godina) i tri sestre (1, 2 i 3 godine) za stolice i da potom gleda kako ih ona jedno po jedno eliminiše ubadanjem noža u vrat.

Nakon toga je uzela Marcela za ruku i odvela ga do obližnjeg mosta gdje je morao gledati kako njegova majka skače u smrt. Kako je Marcel uspio, usljed šoka i kroz suze, reći da su posljednje riječi njegove majke bile “TI si kriv. Živi sa grijehom”. 

Još uvijek nije poznat tačan razlog zbog čega se sve ovo dogodilo, ali komšije tvrde da je Christine bila već sedmicama dosta čudna, još otkad se rastala od svog momka, oca djece. Marcel će biti poslat na razgovor kod psihijatra, nakon čega će ići u dom za nezbrinutu djecu.