Ispucale pete su vrlo čest i neugodan problem koji može varirati u težini od samo estetskog problema pa sve do bolnih problema od velike ispucalosti kože. Korištenje odgovarajućih mjera i tretmana odmah može spriječiti daljnje pucanje te pojavljivanje dubokih rana, krvarenja i boli. Redovite kupke za stopala kao i struganje peta mogu pomoći u ublažavanju ovog problema ali ne i do trajnog riješenja problema.

Ispucale pete na samom poćetku su samo estetski problem, no ako ih se ne tretira, pukotine postaju sve dublje te se javlja bol i krvarenje, dok zbog prljavštine koja se u njima nakuplja može doći do infekcije i velikih komplikacija. Također zadebljanje na stopalima dovodi do smanjenja cirkulacije i elastičnosti, a  pojavljuje se zbog viška mrtve kože.

Kako bi je se riješili ovog problema koristite kamen plovućac ili turpiju. To je najbolje uraditi odmah nakon tuširanja ili kupke kada je koža mekana. Važno je znati da mrtvu kožu nikako se ne smijete uklanjati oštrim predmetima pošto se može ukloniti previše kože što dovodi do infekcije. Nakon uklanjanja mrtve kože stopala treba njegovati kako bi se koža odmorila od tretmana, a najbolje za to su hidrantne kreme ili razni pripravci koje možete napraviti sami kod kuće.

Maslinovo ili kokosovo ulje je vrlo korisno u oporavku i njegovanju kože, dovoljno ga je samo nanjeti na stopala kružnim pokretima te ostaviti tako dok koža ne upije kremu. Ako preferirate kupku za stopala, pokušajte da idući put u vodu dodate maslonvo ulje, cvijet lipe ili ružmarin.

Trebate znati da ispucale pete mogu dovesti do teških komplikacija i infekcija, tako da preporučujemo redovnu njegu stopala da bi ona ostala lijepa i zdrava.
Za kraj, priuštite si kupku za stopala u koju možete staviti maslinovo ulje, cvijet lipe ili ružmarin koja će vam pomoći u cirkulaciji.