Internet je prepravljen idejama i trikovima snalažljivih ljudi koji nam svakodnevno mogu biti od pomoći. Ostanemo fascinirani šta možemo iskoristiti da bismo napravili nešto korisno.

Jedna obična plastična flaša vam može pomoći da na veoma jednosavan način riješite problem rosvjetljenja u ostavam ili šupama. Trik je veoma jednostavan i sve što vam treba jeste flaša od dva litra i voda.

Potrebno je da sa flaše uklonite etiketu i ostata ljepila. U nju sipajte vodu i postavite u krov. Vodite računa da ispunite šupljine između flaše i krova kako ne bi krov prokišnjavao. Sunčeve zrake će “udarati” u flašu, a ona će tu svijetlost dalje reflektovati u prostoriju. Slijedite primjer sa slike i sigurno nećete pogriješiti.

Također, potrebno je da flašu mijenjate s vremena na vrijeme ili da je redovno čistite jer će se na njoj nakupiti alge ili mahovina. Ovaj trik je veoma efektivan kada u prostoriji nemate razvedenu struju ili vam sijalica nije pri ruci.

 

flasa2

Mnogi trikovi sa interneta nam mogu dobro poslužiti, neke osobe su veoma kreativne i dosjete se nekih ideja koje se mi inače ne bismo dosjetili, zato ako i vi imate neke svoje patente i ideje podijelite ih kako bi i drugima olakšali.