Uopšte nije više neobično vidjeti ili čudi da neki roditelji jednostavno napuste svoju djecu. Bilo da se radi o ekonomskim razlozima, nezadovoljstvu kakvo su dijete dobili, do toga da se roditelji ne osjećaju spremnim za dijete.

Nije onda ništa čudno da ta djeca poslije budu usvojena nakon nekog vremena, ali ona se uvijek pitaju ko su zapravo njihovi biološki roditelje i zbog čega ih nemaju. Naravno, ne mogu zamisliti kako bi to bilo da ih sasvim slučajno upoznaju. O tome govori i djevojka koja je svoje iskustvo podijelila na društvenim mrežama.

“Usvojena sam i kada sam imala 10 godina to su mi moji roditelji rekli. To mi i nije toliko teško palo, obzirom da sam stvarno voljela svoje roditelja. Ali, prije par godina, kada sam imala 14, moja se biološka majka prvi put javila i tražila je da me upozna. Ja sam pristala.

“Kada me je vidjela počela je plakati, a meni je to bilo neprijatno jer ja nisam imala nikakve emocije prema njoj, prema toj nepoznatoj ženi. Ona me zagrlila, ali ja nisam uzvratila, što je njoj bilo krivo. Počela je pričati kako je morala da me ostavi jer je bila tada punoljetna i nije se brinuti o meni. Kada me je pitala želim li ostati sa njom u kontaktu pristala sam. Par puta smo se poslije viđale, naravno sve na njenu inicijativu.

A onda, na posljednjem našem susretu sam shvatila da je stvarno nekada bolje da roditelji ostave djece, nego da toj djeci svako bude roditelj.

Naime, kada smo se vidjeli, obratila sam joj se njenim imenom, da bi ona meni rekla da je ona moja majka i da je moram oslovljavati tako. Rekla sam joj da to ne dolazi u obziro jer ja imam samo jednu moja koja me je odgojila i mijenjala mi pelene. Kada je to čula nazvala me je nezahvalnim derištem i da je bila greška što je htjela da me upozna. Rekla je da je sretna što ne živi sa tako neodgojenim i razmašenim derištem. Nismo se nikada više vidjele, a kasnije sam saznala da je ona imala namjeru da ponovo uzme starateljstvo, ali se navodno predomislila kada je vidjela kakva joj kćer ispala.”

Preporučujemo