Savjeti

Usula je šaku soli u kantu vode i bacila se na posao, ubrzo je svjedočila čudu: Kad čujete šta se desilo, odmah ćete uraditi isto!

Korištenjem ovog trika možete uspostaviti pozitivnu energiju u vašem domu i to će sa sobom donijeti napredak i zdravlje svima koji žive sa vama u toj kući.

Treba znati da čisti i oprani podovi nisu baš najbolji način kako bi se riješili prašine i bakteirja, već i da stvorite jednu zdravu i veoma prijatnu atmosferu u vašem domu. Naravno, ništa manje bitna nije ni energija koja vlada u vašem domu koja se isto tako mora periodično odraditi.

Zato se treba praktikovati ovaj specifičan drevni ritual čišćenja podova i da za to koristite – so. Naime, so će vam pomoći da uklonite svu prašinu sa vašeg poda, ali će uz sve to još osigurati i dobru auru u tim prostorijama, naročito ukoliko je vrijeme da se u vaš dom vrati mir, dobrobit i sreća.

Zašto trebate očistiti svoj dom koristeći so?

Ako korisitite običnu kuhinjsku so za čišćenje podova to prostorijama generalno daje bolju energiju. Razlozi za to mogu da budu jer:

– Djeca često pate od prehlade;

– Stalno se mučite sa nesanicom ili uznemirenim snovima;

– Sobne biljke loše rastu ili stalno venu;

– Električni uređaji se često kvare;

– Nedavno je neko umro u domu;

– Konstantno nema dovoljno novca;

– Stvari iznenada nestaju.

Pored toga, vrijeme je da se vaši podovi očiste na ovaj način kako bi se, ako ništa, spriječilo da se pogoršaju odnosi između supružnika, ili da djeca pate od raznih problema, da kućni ljubimci umiru ili da jednostavno odluče da odu iz vašeg doma.

Nastavak ovog teksta možete pročitati na linku OVDJE.