Novo

UŠTEDEĆETE 1.000 DINARA MESEČNO! Majstor otkrio kako se pravilno koristi bojler: Nije dobro uključivati ga samo noću!

U nastavku današnjeg članka imamo jednu jako zanimljivu temu, koja će se definitivno svidjeti svim domaćicama. Svi smo i više nego svjesni toga da je u poslednje vrijeme sve apsolutno poskupilo pa krenuvši od osnovnih životnih namirnica, pa do ostalih segmenata života, a sve to krenulo je od kako je počela cijela ova situacija na istoku, tačnije rat u Ukrajini. Pored svega čemu je skočila cijena, i računi i komunalije su na tom spisku tako da je i to segment koji itekako udara na budžet ovih dana.

Mi danas pišemo o jednom kućanskom uređaju koji svako kućanstvo ima kod nas, a kao što ste mogli da vidite, radi se o bojleru. Bez bojlera današnji život bi jednostavno bio nepodnošljiv i nemoguć, ali i on je jedan od onih stvari na koje treba da obratimo pažnju, kada su uključeni, koliko struje troše i sve tome slično. Jedan električar po imenu Branko Zrnić pričao je na ovu temu, pa je tako rekao kako je termostat na bojleru najbolje uključivati na temperaturu tijela, pa je on tako rekao sljedeće:

“Suština je kad se kupate da ne rashlađujete vodu. Treba da grejete samo na temperaturu koje telo treba da trpi. Stavite kad potrošite toplu vodu termostat na jedinicu i čekate da se ugasi lampica. Stavite ruku, ako je mlaka, sačekajte još da se ugreje, ako ne – već imate vodu zagrejanu na 40-45 stepeni. To je vama dovoljno da se okupate i ne stvara se kamenac”, rekao je on, a onda je dodao i to kako je on primjetio da većina ljudi u Srbiji uključi bojler da radi preko noći, a onda je dodao:

“Mnogi ga uključuju noću i greše, a šta u suštini rade. Greju vodu na 82 stepena i to se ugreje za sat vremena, a vi dok sačekate sutradan – to više nije iste temperature. Ugrejali ste je za 20 stepeni Celzijusa nepotrebno. Suština je da ugrejete količinu vode koja vam je potrebna, a nakon vas već za pola sata može neko drugi. Tako se uštedi hiljadu dinara mesečno, garantovano. Bojler troši najviše strujne energije u stanu, a shvatićete da i tu vrelu vodu koju ste ugrejali – ne potrošite, i na sve to stvarate kamenac. Ovako ne morate da ga čistite bar deset godina”. Ostatak teksta pročitajte ovde.