Zima nam dolazi, a sa njome i hladniji dani. Mnogi traže način kako da dodatno zagriju prostoriju u kojoj borave. Ovaj nevjerovatni trik će vam sigurno pomoći. Sve što vam je potrebno jeste obična aluminijska folija, a postupak je veoma jednostavan.

Ako običnu foliju postavite iza radijatora, ona će reflektovati toplotu i učiniti stan ili kuću još toplijom. Ovo je posebno dobar trik za sve one koji se griju na struju, jer će uveliko smanjiti potrošnju električne energije.

 

aluminijumska-folija-zagrijavanje

Sve što trebate jeste da uzmete komad nekod tvrđeg kartona koji je dovoljno velik da pokrije cijelu površinu iza radijatora. Karton obmotajte u aliminijsku foliju nekoliko puta i tako zamotan stavite direktno iza radijatora.

folija

 

Dokazano je da aluminijska folija reflektuje toplotu i svijetlost, pa će na ovaj način vaš stan biti topliji, a dio energije koji inače trošite na bespotrebno grijanje zida na ovaj način prelazi u stan. Baš kako folija čuva u cipelama toplotu stopala, folija postavljena iza radijatora čuva toplotu stana.

 

radijator-1-600x350

Ovo će vam posebno koristiti ako vaš dom nema dobru toplotnu izolaciju.