Predrag Kon je jedan od tri doktora koji su se u posljednje vrijeme najviše založili za smirivanje cjelokupne situacije sa ovim koronavirusom u Srbiji. On je jedan od onih koji su radili bukvalno 24 sata dnevno bez pauze.

Aleksandar Vučić, predsjednik zemlje kazao je da oni neće dobiti nikakav bonus izuzev svojih normalnih plata koji slijeduju po planu i programu, spram njihovih radnih mjesta.

Javnost je ovog vrsnog epidemiologa isprozivala jer je bio u kafiću, pa je on na to obećao da će od sada svaki dan da bude u kafićima širom Dorćola, ali uz propisane držanje mjera. Ali, da li je to stvar baš tako?

“Obavještenje za sve paparace i ljude koje to zanima. Od sada ćete me svaki dan moći vidjeti u jednom lijepom kafiću na Dorćolu. Zato svi pripremite svoje aparate kako bi se stekao utisak da se ne poštuju uvedene mjere.” kazao je Predrag Kon, te je tako istovremeno prozvao sve one koji ga ogovaraju i vrijeđaju.

Inače, sve ovo je započelo prije nekoliko dana kada je ovaj poznati stručnjak uslikan u jednom kafiću uz jednostavnu poruku “Zašto profesore?!”. Čovjek je sasvim normalno sjedio sa svojom ženom, nosio je masku, ali je naravno javnosti to po običaju zasmetalo jer oni u svemu traže dlaku u jajetu. Naročito žene, koje su ludile po društvenim mrežama.

“Mi ostali trebamo sjediti u kućama, a vi možete da se šepurite po kafićima.” “Đubre bolesno.” “Meni prijetiš ako izvedem svoje dijete van da ćeš mi lupit kaznu, a ti prvi piješ kafu i ne poštuješ pravila. Bruko.” su samo neki od mnogobrojnih komentara javnosti.