Zdravlje

URADITE OVU STVAR U WC-u NOĆAS, OVO ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT! Trebali smo ovo prije saznati!

Budite iskreni i kažite nam koliko ste se puta tokom noći prevrtali na krevetu i ne biste li nekako mogli zaspati.

Dok jednostavno sjedite na fotelji ili kauču u dnevnoj sobi čini se da se osjećate užasno pospano, ali onog momenta kada odete u spavaću sobu i legnete, san vam neće da dođe.

Vjerovali ili ne, postoji popis razloga zbog kojih je to tako, a jedan časopis Brightside za vas je pripremio popis trikova koji će vam sigurno pomoći da konačno skratite svoje muke i lakše zaspite ili se osjećate bolje u životu ili u krevetu.

Ako mislite da neki od ovih savjeta ne djeluju, onda griješite.

Prvi savjet je ići u toalet sa zatvorenim jednim okom

Razlog je potpuno jasan. Ako se probudite tokom noći zbog odlaska u toalet, to vam može vrlo lako poremetiti san. Onog momenta kad uključite svjetlo u kupatilu, vaš mozak misli da je jutro, a kako biste izbjegli ovaj naš savjet je da jedno oko i dalje bude zatvoreno, smanjujući na taj način količinu svjetlosti koja dopire do mozga

Pomičite glavu kada imate trnce

Ako noću ležite na rukama i nakon nekog vremena osjetite trnce, naš savjet je da pokušate pomaknuti glavu s desna na lijevo kako biste ubrzali protok krvi koji ste zaustavili u tijelu.

Zaustavite štucanje strahom ili iznenađenjem

To može biti jako neugodno i iritantno, a može potrajati i par minuta. Ako niste u stanju čekati da samo prođe, naš savjet je da vas neko iznenadi ili jednostavno prestraši, a to će podstaći brži rad srca i jaču cirkulaciju. Ovo bi trebalo odmah zaustaviti štucanje.

Spavajte u hladnoj sobi

To je sasvim sigurno svima poznato da bismo svi trebali spavati u hladnijim sobama u odnosu na ostatak kuće. Hladna soba, naime, utiče na kvalitetu sna, a dodatno povećava osjetljivost na inzulin i reducira rizik od dijabetesa tipa 2. Idealna temperatura bila bi između 15 i 20 stepeni Celzijusa.

Naš savjet je da isprobate neke od ovih savjeta odmah, a rezultate javite u komentarima.