Alsin Levent, koji je osumnjičen za ubistvo Šabana Šaulića i njegovog muzičara Mirsada Kerića u februaru prošle godine, nestao je iz grada Gittersloo, u kojem je doskora živio.

Nikome nije jasno kako se to uopšte moglo dogoditi?

Suđenje u ovom slučaju još nije krenulo i niko još uvijek ne zna razlog za kašnjenje u početku procesu, a nestanak glavnog i jedinog krivca za izazivanje saobraćajne nesreće samo će dodatno zakomplikovati stvari. Prema njemačkim medijima, sve u vezi sa Alsinom drži se u apsolutnoj tajnosti, jer niko iz suda ne želi da komentariše postupak koji je još uvijek u toku.

U međuvremenu, osumnjičeni više ne živi u Gitterslovu. Šef okružnog suda u tom gradu nije rekao zašto se čekalo toliko dugo da započne suđenje – piše nemački portal NV i dodaje:

“Suđenje će biti održano naravno u Gitterslovu, ali samo je pitanje trenutka kada će se ono dogoditi. Sad će biti godina od nesreće i ništa još nije počelo. Prošlo je pola godine od podizanja zvanične optužnice, a datum suđenja koji u Srbiji svi čekaju još uvijek nije poznat. Istražni sudija Kristof Mackel zna da je odlaganje početka suđenja u Okružnom sudu Gitterslov problem, dodajući da je porodica “postala nestrpljiva” jer ubica još nije došao pred lice pravde” – navodi se na toj stranici.

Zanimljivo je da je isti taj istražni tužilac u maju 2019. godine dao izjavu za štampu u kojoj je tada izjavio da je Alsin Levent dao svoju adresu sudu i da ne postoji nikakva mogućnost bjekstva, međutim, to se nije ispostavilo kao tačno. Njegove procjene su navodno ipak bile pogrešne. Čak ni turski advokat Jerit Shol nije htio da otkrije gdje se trenutno nalazi njegov klijent, jer je tvrdio da je u međuvremenu primio brojne prijetnje smrću, pretežno od Srba.

Preporučujemo