Novo

Upravo javljeno… “BOMBARDOVAĆE SRBIJU, AKO VUČIĆ NE PRIHVATI PLAN EU!” Evo koji je rok…

I dnas za vas imamo zanimljive novosti , a koje se tiču političke scene , a koja je poprilično uzdram auu poslednje vreme .Dakle , danas ćemo da govorimo o jednom političkom analitičaru , a reč je o Dupanu Janjiću , koji je inače rado viđen gost brojnih obaveštajnih američkih službi . Naime , on je na iznenađenje mnogih jučer zapretio predsedniku Srbije da će da bude bombardovan ,a razlog je taj jer je predsednik odbio da primi papir , a koji su hteli da mu uruče Evropski izaslanici za Kosovo i Metohiju.

Naime , on je ubeđenja da Aleksandar Vučić ako bude nastavio da odbija pomenuti papir za KOsovo , da će ona da građani Srbije da prođu kao kaada je Slobodan Milošević odbio papir od Ričarda Holdbruka. “Dosta je uobičajena praksa u diplomatiji da političari odbijaju da prime neko pismo, dokument, papir. Stoga nije ni neuobičajeno to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da primi papir koji su nameravali da mu uruče evropski izasanici za Kosovo. Uostalom u prošlosti Srbija pamti sličnu situaciju i vezana je za Slobodana Miloševića i Ričarda Holbruka, tadašnje američkog državnog sekretara” – kazao je Janjić.

Dakle , Aleksandar Vučić i dalje ima stav koji se tiče Kosova , a čak je više puta istakao da ne psotoji sila koja ga može naterati da ide protiv svog stava i uverenja , a koje poseduje u vezi sa Kosovo. “Znam šta su bile nečije ideje. Kada sam govorio o novoj arhitekturi nisam nikoga lagao. Oni su posle sami potvrdili sve što sam rekao, kada je Peter Stano rekao da nam trebaju paralelni pregovori. Ja sam dovoljno iskusan i dovoljno politički veteran da ne uzmem taj papir. Taj papir sada čeka da ga uzmem, ali još ne mogu, glava me boli – rekao je on.