Ukoliko probate neke od trikova koje smo naveli u ovom tekstu relativno ćete se brzo riješiti celulita kojeg se već jako dugo vremena očajnički pokušavate riješiti.

Kako svi znamo, celulit se javlja kada imate debele slojeve masnog tkiva, a nemate dovoljno razvijene i jake mišiće. Ovaj problem je estetska katastrofa i mnogi padaju zbog toga u duboku depresiju. Najprije trebate početi da se hranite zdravije, zatim morate redovno ići na masaže, pilinge i morate početi vježbati. Trebali biste pokušati nekoliko od ovih današnjih trikova koji će vam sigurno biti od velike koristi.

Prehrana

Obavezno reducirajte namirnice koje su bogate mastima i šećerom, a to su svakako brza hrana, životinjske masti, slatkiši, kafa, bijeli hljeb, alkohol, gazirana pića, crveno meso, suhomesnati proizvodi te sve namirnice koje u sebi imaju ogromne količine soli (soljena riba, riba u ulju, slani sir s visokim udjelom masti,..:). Da bi se riješili svih štetnih tvari koje imate u svom organizmu konzumirajte više vitamina C, pa ćete se tako riješiti celulita.

Piling

Piling je fantastična stvar u borbi protiv celulita jer se na ovaj način uklanjanju mrtve ćelije kože. Ne trebate, međutim, davati nikakv novac na razne preparate ili tretmane jer se veoma lako piling može odraditi i kod kuće, čime se besplatno možete riješiti celulita.

Što je potrebno:

– jedna polovina šolje mljevene kafe,

– jedna četvrtina smeđeg šećera,

– maslinovo ulje

Koristi se na sljedeći način:

Prvo se istuširajte i dobro se obrišite, pa na kraju nanesite maslinovo ulje.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Preporučujemo