Novo

UMRLA ZABORAVLJENA KAO UBOGA SIROTINJA: KRALJICA SRPSKIH LJUBAVNIH ROMANA JE PREZIRALA BRAK, ŽIVELA BURNO I ZAVRŠILA BEDNO!

U nastavku današnjeg članka govorit ćemo o ženi , koja je bila autorica mnoštvo romana , a kkoji su krasili gotovo pa svaku kuću u bivšoj Jugoslaviji. Žena , koju su nazivalia Srpskom Džejn Ostin, a popularna Mir jam , je imala epitet najpopularnijeg i najčitanijeg ženskog autora , a iza ovih dela krila je se Milica Jakovljević.

Kako je piznato ona je svoju mladost provela u Kragujevcu , dok je rođena u Jgodini , a nakon završetka prvog svetskog rata odlučila je da se preseli u Beograd. Na iznenađenje mnogih uspela je da se izbori za posao u Novostima , kao novinarka , jer je poznato da je tada to bilo teško za jednu ženu. Također je radila i u nedeljnim ilustracijama , odakle je se i počeo koristiti psudonim Mir Jam , a koji je zadržala i kada je odlučila da započne pisanje knjiga. Iako je tema njenih romana bila posvećena ljubavi , ona se naime nikada nije udala , te javnost nije mnogo upoznata o njenom privatnom životu.

Međutim , kada je navršila 40te godine , po Beogradu seu počele da se provlače priče kako joj u stan često svrati jedan gospoin , tačnije tadašnjih najpopularniji i najprivlačniji gluma Boža Nikolić. Njihova ljubav je trajala deset godina, a završila je zbog toga jer ona nije želela da njihova veza preraste u brak . Njena prva ljubav bio je slovenac Vidoje , a o njemu je i pisala u svojoj autobiografiji. u komentarima nam svakako pišite vaša mišljenja o njoj.