Ako su te namirnice uključene u dnevni meni, one mogu smanjiti masnoću u krvi za dvadeset četiri posto u svega tri mjeseca, bez ikakvih lijekova.

Ako vaša dijeta ne snizi razinu holesterola, vaše liječenje će se nastaviti s vašim lijekovima.

Ulje od bundeve

Zbog izuzetnih nutritivnih svojstava, bundeva je pravi eliksir zdravlja s jakim preventivnim i ljekovitim djelovanjem na ljudski organizam. Ova visokokvalitetna, prirodna i zdrava hrana smanjuje holesterol u krvi, pomaže crijevnoj flori i jača imunološki sistem vašeg organizma. Ulje od bundeve proizvodi se u procesu hladnog presanja sjemenki bundeve, odnosno tikve. Ulje je izuzetno bogato proteinima, ugljikohidratima, mineralima, vitaminima iz klase B i vitaminima C i E.

Zahvaljujući svom sastavu, jedan je od najvažnijih izvora Omega 3 i Omega 6, vrlo nezasićenih masnih kiselina, koje su izuzetno važne za pravilno funkcioniranje ljudskog organizma. Mnoga ljekovita svojstva ovog ulja već dugo su poznata u narodnoj medicini, a nedavno su i njezina ljekovita i preventivna svojstva dobila medicinsku potvrdu i preporučuju se za svakodnevnu komunikaciju.

Orašasti plodovi

Badem, brazilski orasi, lješnjaci i ostali orašasti plodovi blagotvorno djeluju na holesterol. Orašasti plodovi i sjemenke bogati su vlaknima i nezasićenim masnoćama i izvor su vitamina E i folne kiseline, a cijela jedna šaka orašastih plodova ukusna je poslastica koja svakako pomaže u snižavanju holesterola u vašoj krvi.

Oni su bogati jednim zasićenim masnim kiselinama, koje smanjuju LDL holesterol, dok dobar HDL holesterol ostaje netaknut. Nekoliko je studija pokazalo da ljudi koji svakodnevno jedu oko 30 grama orašastih plodova imaju manje šanse za razvoj bolesti srca, ali su također bogati mastima i kalorijama, pa ih treba konzumirati u umjerenim količinama.

 

Preporučujemo
Loading..