Naravno, niko ne voli paukove, njihove mreže, bubice, muhe i sve vrste buba koje znaju da vise oko zidova vaše kuće.

Naravno, čista i uredna kuća nije toliko privlačna za insekte kao ona koja je u neredu, ali čak i uz često čišćenje, pojava insekata je prilično uobičajena stvar. Bez obzira koliko čist i uredan bio vaš dom, dvorište ili terasa, uvijek će postojati način da paukovi prodru u dom i budu u vašem neposrednom okruženju.

Pitanje je sada kako se nositi sa njima. Ako imate ovu biljku u svojoj kući, velike su šanse da ih više nikada nećete vidjeti u svom domu. Da li ste znali da paukovi i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris mente (nane). Ovo je sjajna ideja da se riješite ovih sitnih parazita. Sve što trebate učiniti je posaditi oko kuće. Menta ima jaku aromu. Zaštitit će vaš dom, ne samo od paukova, već i od drugih vrsta buba, insekata i muha.

Takođe možete pomješati malu količinu esencijalnog ulja sa vodom (oko 10 kapi na pola litre vode) i sipati je u raspršivač. Ovom mješavinom pošpricajte sve tamne uglove vašeg doma, terase, ostave, kao i sva mjesta na kojima ste jednom vidjeli pauka ili njegovu mrežu. Prijatan miris ove mješavine poslužiće i kao prirodni osvježivač vazduha koji uglavnom nije štetan za ljude i ne sadrži nikakve štetne materije.

Da li vi kod kuće imate mentu? Da li vam se sviđa njen miris, i da li često pijete čaj od ove veoma zdrave biljke? Pišite nam u komentarima.

Preporučujemo