Savjeti

UKLONITE masne naslage sa šporeta za SAMO 2 MINUTA! Nikad lakše nije bilo, TRIK KOJI ĆETE OBOŽAVATI!

Sigurni smo da se vrlo velik broj domaćica danas bori s higijenom u kuhinji i svim pripadajućim dijelovima. 

Dobro znamo da se ovdje uvijek tokom dana kuha i da prosto morate svakodnevno očistiti čitavu kuhinju od puno masnoće, pare od kuhanja i slično. Samo napravite 7-dnevnu pauzu i ispada da je vaša kuhinja baš totalni haos.

Mnogo se žena odlučuje za hemikalije kako bi mogle očistiti umivaonik, natkasnu, hladnjak ili štednjak u kuhinji. Ali, kako ne bismo trošili previše i koristili stvari koje vrlo loše utiču na naša pluća i disanje, danas vam donosimo jedan sjajan savjet. Električni štednjak je definitivno najteže održavati, jer se koristi za kuhanje svaki dan i može se reći da je ubjedljivo najprljaviji dio u čitavoj kuhinji.

Područja oko ploča za kuhanje, ili ringli, su daleko najmasnija, kao i sama pećnica, pa nema puno spasa. Za čišćenje vam je potrebno samo jabučno sirće, stara četkica za zube, jedna stara krpa i topla voda. Sve što morate uraditi je da kompletnu ploču štednjaka dobro premažete krpom i sirćetom.

Poslije toga ga jako dobro osušite, a ukoliko sve masne mrlje i prljavština ne nestanu, ponovno to namočite alkoholom ili sirćetom, a četkicom za zube laganim pokretima uklonite sve nečistoće.

Da li vi imate problema sa prljavom kuhinjom, konkretnije sa prljavim štednjakom? Ako da, onda vam je ovaj današnji recept definitivno najbolja i najjeftinija solucija. Isprobajte, ništa vas ne košta. Obavezno nam u komentarima napišite svoje mišljenje i navedite da li ste isprobali ovaj recept i je li vam pomogao?