Postoje neke ljudske sudbine zbog kojih jednostavno ostanemo bez riječi kada ih čujemo i bukvalno nas izbaci iz cipela kada shvatimo da se neko stvarno nešto tako desilo.

Počnemo da sebi postavljamo pitanja kao kako je moguće da jedno biće sve to uspije da preživi, koliko nepravde može neko istrpiti i koliko nepravde može da zadesi jednu osobu. Naravno, glavno pitanje je kako bi mi u takvim situacijama reagovali da se nama tako nešto desi.

Muškarac o kojem danas govorimo se zove John BUnn i on je bio uhapšen kada je imao samo 14 godina jer je navodno tada ubio jednog policajca koji je bio na dužnosti. Punih 17 godina poslije ovaj čovjek je imao saslušanje za eventualno pomilovanjem, te je u jednom momentu zaplakao kada mu je sudija kazala da će biti oslobođen optužbi jer se ispostavilo da nije kriv.

Svih 17 godina koje je proveo u zatvoru, John nije napravio nijedan prijestup, a čak je jednom prilikom spasio jednog mladića od eventualnog napastvovanja. Svih tih godina nikada nije odustao od dokazivanja svoje nevinosti i na kraju mu se ta borba i isplatila.

Na snimku koji vam donosimo za kraj možete i sami vidjeti neke dijelove njegovog uistinu potresnog posljednjeg saslušanja koje je obavljeno na Twitteru, a mnogi su se nakon gledanja video klipa u komentarima složili da je ova uistinu teška ljudska sudbina ipak okončana na dobar način i da je grozno to što je neko nevin kao što je on, koji se slučajno našao na mjestu zločina prije 17 godina, sve te godine proveo u zatvoru i da mu te godine nikada niko više ne može vratiti.

Preporučujemo